Situație ciudată în PNL: ‘bagă tu primul botul, că pe mine mă pufnește râsul’. Probleme pentru conducerea partidului

best auto leo vaslui

Liberalii au ajuns într-o situație extrem de ciudată, din cauza filialei București. În ședința de la Vila Lac, care a avut loc aseară, rând pe rând prim-vicepreședinții partidului ar fi refuzat conducerea interimară.

PNL a rămas fără lider la București, după demisia lui Ciprian Ciucu. Din informațiile noastre, acesta urma oricum să fie demis, asta pentru că liberalii vor să folosească Bucureștiul ca pe o ”sperietoare” în negocierile cu PSD.

La București, statutul partidului impune alegerea unui prim-vicepreședinte sau a unui vicepreședinte regional. Prim-vicepreședinții Rareș Bogdan, Dan Motreanu, Iulian Dumitrescu sau Thuma Hubert ar fi declinat oferta, conform surselor noastre.

Interimatul ar urma să fie asigurat timp de trei luni, iar apoi se vor organiza alegeri.

Condiția impusă pentru cel care va fi ales este să nu-și dorească să candideze la Primăria Capitalei și să fie doar un organizator al filialei, până când va fi numit un președinte plin.

Cel mai probabil această condiție i-a determinat pe liderii PNL să refuze această funcție.

Negocieri cu PSD

PSD a anunțat deja că o susține pe Gabriela Firea pentru o candidatură la Primăria Capitalei, iar social-democrații și-ar dori să aibă parte și de sprijinul PNL.

Liberalii vor să-și vândă scump pielea și temporizează orice negociere cu PSD pentru Capitală, tocmai pentru a avea o monedă de schimb la negocierile pentru rotativa guvernamentală. Problema se va pune: sprijin pentru Firea la Capitală vs un minister sau o poziție de forță în Guvern.

P.S. Exprimarea din titlu este un banc care circulă în interiorul PNL.

Doi lupi, unul mai bătrân și unul mai tânăr, au mers la o casă. Pentru a vedea ce este în interior, lupul cel mai bătrân a băgat botul pe ușă, însă stăpânul era pregătit și i-a dat o lopată peste bot.

Lupul cel mai bătrân s-a întors către cel mai tânăr: bagă tu primul botul, că pe mine mă pufnește râsul.

Sursă:stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.