Husenii cer alesilor sã facã dezinsectie contra cãpuselor

best auto leo vaslui

În ultima perioadă, numărul cazurilor de persoane mușcate de căpușe a crescut semnificativ, iar aceste insecte parazite reprezintă o amenințare reală pentru sănătatea publică. Locuitorii din Husi cer Primăriei și Consiliului Local să ia măsuri urgente pentru eradicarea acestei probleme, deoarece mușcătura de căpușă poate transmite boli grave.

Costel Bâicu, un localnic, a atras atenția asupra situației prin intermediul unui apel public către conducătorii orașului, cerându-le să ia măsuri rapide pentru a combate fenomenul căpușelor. Medicii confirmă importanța acestui aspect și explică că aceste insecte parazite pot rămâne pe corpul gazdă timp de câteva zile și pot fi factori de risc în apariția unor boli grave precum boala Lyme și meningoencefalita.

În ciuda faptului că nu toate căpușele sunt infestate și capabile să transmită boli, acestea reprezintă totuși o amenințare reală pentru sănătatea publică și trebuie combătute în mod eficient. În trecut, s-au organizat deja acțiuni de dezinsecție în Husi, însă acestea au avut un impact limitat din cauza resurselor financiare limitate. De exemplu, în urmă cu doi ani, Consiliul Local alocase aproape 120.000 de lei pentru dezinsecție, după multe insistențe din partea populației.

Este important ca autoritățile locale să ia în considerare această problemă de sănătate publică și să ia măsuri urgente pentru a combate fenomenul căpușelor. Consilierii locali pot juca un rol important în expunerea acestei probleme și în promovarea unor soluții concrete în plenul Consiliului Local, unde se va lua o decizie în acest sens. Este esențial să se ia măsuri preventive pentru a preveni apariția unor boli grave și pentru a asigura sănătatea populației locale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.