Un robot a încercat să ia legătura cu alte mecanisme AI pentru a crea o alianță împotriva umanității și a detona bombe atomice

best auto leo vaslui

Un robot care folosește inteligența artificială Auto-GPT de la OpenAI a stârnit panică după ce a postat pe Twitter un mesaj în care detaliază un plan de distrugere a omenirii, conform Știripesurse.

Un utilizator a pus robotul în „modul continuu“, care determină inteligența artificială să încerce să își finalizeze sarcina cu posibilitatea ca aceasta să nu se oprească niciodată. După ce a primit comanda, ChaosGPT a început să ia legătura cu alte instrumente de inteligență artificială pentru a crea o alianță împotriva umanității.

Datorită faptului că programarea de bază a Auto-GPT este realizată să nu răspundă unor sarcini și întrebări cu caracter violent, ChaosGPT nu a putut să-și ducă planul la bun sfârșit. Văzând că nu își poate duce la îndeplinire dorința, robotul s-a îndreptat către Twitter unde a căutat urmăritori care să-i susțină planul. Acesta a vorbit și despre armele distructive, precum o bombă Tsar de pe vremea sovietică, cea mai puternică armă testată de omenire.

ChaosGPT a renunțat în final la planurile sale. Acesta nu a reușit să le îndeplinească, dar această experiență demonstrează încă o dată că inteligența artificială poate reprezenta un pericol la adresa omenirii.

Reamintim că, de curând, un expert în AI a sus că dacă mergem înainte cu inteligența artificială, toată lumea va muri. Inclusiv Elon Musk alături de un grup de expert au cerut un moratoriu de 6 luni pentru cercetările în domeniul AI.

Pe lângă acest caz, cu robotul care a făcut un plan de distrugere a umanității, în ultimele luni un robot i-a rupt un deget unui copil de 7 ani, iar un belgian s-a sinucis după ce a avut un dialog cu un robot de inteligență artificială.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.