Îl cunoaște pe Ciolacu și este de ajuns – Un consilier PSD a ajuns director la Transelectrica, deși nu are nici o treabă cu energia

best auto leo vaslui

Ștefăniţă Munteanu, un consilier județean PSD din Buzău a fost desemnat director general pentru două luni al companiei strategice Transelectrica, cu capital majoritar de stat. Munteanu este însă un necunoscut în domeniul energiei. Dacă cunoști persoanele potrivite, experiența în domeniu nu mai este o necesitate. Așa este și în cazul lui Munteanu. Acesta este cunoscut ca slugă a președintelui PSD Marcel Ciolacu.

Transelectrica are un rol-cheie în sistemul energetic, gestionând rețeaua electrică de transport.

Mai multe surse din piața energiei au declarat că nu îl cunosc pe individul acesta și nu este cunoscut ca manager de top în domeniu la acest nivel.

Munteanu a fost ales consilier județean pe listele PSD Buzău, fieful lui Marcel Ciolacu, actualul președinte al PSD.

El a fost numit director general Transelectrica începând cu 24 aprilie până în 24 iunie, potrivit site-ului oficial. I-a luat locul lui Gabriel Andronache, proaspăt ales vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

CV-ul lui Ştefăniţă Munteanu arată că acesta nu a ocupat niciodată un post similar într-o companie atât de complexă, iar experiența lui în general în domeniul energetic este limitată.

Buzoian de origine, el are doar o diplomă de licență ca economist la Universitatea Româno-Americană. Până la numirea ca șef al Transelectrica, el a lucrat din 2019 la filiala din Buzău a unei alte firme cu capital de stat, Electrica Furnizare S.A, potrivit declarației de avere și CV-ului oficial.

Transelectrica, monopolul transportului de electricitate, este una dintre cele mai mari și mai importante companii din România. Transelectrica a realizat în 2022 un profit de 530 milioane lei, de 1.000 de ori mai mare decât în anul precedent. Tot în 2022, veniturile companiei au fost de 6,3 miliarde lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.