Spitalul din Husi încearcă să-și atragă din nou pacienții prin reorganizarea secțiilor
INGENIOȘI… După ce au văzut că adresabilitatea la spitalul Huși a scăzut dramatic, iar cei care ajung totuși, de nevoie, la „Urgențe”, sunt pasați, de regulă, către spitalul județean Vaslui sau alte unități medicale, diriguitorii spitalului Huși și-au dat seama că trebuie grabnic să pună la cale o strategie puternică de îndreptare a lucrurilor, ca să nu se mai piardă bani, lună de lună. Și au început în forță cu… mutarea paturilor! Primarul Ioan Ciupilan a explicat că e nevoie să ia paturi de la secțiile mai puțin solicitate și să le ducă acolo unde sunt mai mulți pacienți. În acest sens, la ședința CL de joi, pe ordinea de zi a fost adus un proiect de hotărâre suplimentar, privind modificarea organigramei și a statului de funcții de la spitalul Huși. La dezbaterea acestuia primarul le-a atribuit și medicilor din spital o vină pentru situația actuală a instituției. „Sunt nevoit să trimit pacienții la ora 3 sau 4 sau la ora 9 – 10 seara, la Vaslui, întrucât nu pot să asigur o gardă completă, pentru că nu vor domnii medici să vină, să facă gărzi”, a spus, apăsat, primarul Ioan Ciupilan.
La ultima ședință de Consiliu Local, primarul Ioan Ciupilan a inițiat un proiect de hotărâre care viza modificarea organigramei și a statului de funcții de la spitalul Huși, pe care l-a introdus subtil, între alte câteva proiecte suplimentare, de pe ordinea de zi. Liberalii au sesizat și au vrut să știe de ce e atâta pripă, pentru un proiect care ar merita o dezbatere mai amplă, un material de ședință mai consistent și, în genere, o mai mare atenție. „Sunt anumite nemulțumiri legate de imposibilitatea laboratorului de radiologie de a asigura un program extins de investigații computer-tomografice”, a început să explice directorul spitalului Huși, prezent la ședință, însă primarul Ioan Ciupilan a preluat rapid argumentația.
„Avem excedent de paturi pe anumite secții, care nu sunt ocupate. Și putem crea un număr de paturi pentru alte specialități. Sunt acele secții de care vorbeam și în ședința anterioară, unde efectiv avem excedent de paturi pe anumite secții, care nu sunt ocupate. Și putem crea un număr de paturi pentru alte specialități, 5 – 7 paturi.