Ioana Ramona Bruynseels, la Summit-ul Antreprenorilor Români: Instituțiile statului condus de PSD și PNL au văzut firmele românești ca pe niște ținte

best auto leo vaslui

AUR își reconfirmă ideologia bazată pe cei patru piloni, familie, națiune, credință, libertate. Așa cum au avut părinții noștri datoria de a face tot ceea ce ei au putut, pentru ca noi să avem o viață mai bună decât a lor, noi acum ne simțim precum niște soldați fără uniformă ai țării noastre. Și spun acest lucru pentru că am primit cu toții de la generațiile anterioare mult. Tot ceea ce ei au putut să ne ofere la acel moment. Acum, noi avem datoria de a preda mai departe o Românie puternică, o Românie prosperă, care să ofere siguranță și liniște sufletească.

În România sunt peste 700 de mii de copii care trăiesc departe de părinții lor. Acest lucru se datorează eșecului clasei politice de până acum. Tocmai de aceea este evident că avem nevoie de un nou început. Avem nevoie de soluții pentru aceste boli cronice care macină România din interior. Mediul de afaceri nu este un moft sau o excursie, este o asumare. Asumarea obligațiilor față de stat, asumarea obligațiilor față de angajați, față de familie și nu numai. În anii 90 românii au avut foarte mare curaj ca să înceapă o mică afacere. Au făcut acest lucru în ciuda faptului că nu erau sprijiniți de nimeni și că statul nu a ezitat să folosească orice mijloace a avut la îndemână pentru a le băga frica în oase, pentru a-i speria, pentru a-i ține captivi, pentru a-i șantaja și amenința, pentru a-i pedepsi chiar și pentru acele greșeli care nu erau intenționate.

În felul acesta mulți dintre cei care au încercat să intre în antreprenoriat au ajuns să își piardă casele, să își piardă cariera, să își piardă sănătatea sau tot ce aveau. Instituțiile abilitate însă nu au reacționat și au continuat în același fel, pentru că ele vedeau firmele românești ca pe niște ținte în loc să le vadă ca pe un partener așa cum ar fi trebuit.

Am ajuns să nu mai credem că în România se poate întâmpla și ceva bun. Ceva pentru noi. Am ajuns să nu mai credem că în România mai poți să realizezi ceva cu adevărat. Și cel mai trist lucru este că mulți dintre oamenii de afaceri români sunt mai respectați în străinătate decât sunt în țară. Ei bine, ca să nu mai vorbim despre cei care au slujit țara noastră în mod cinstit timp de patru, cinci decenii și care ajung la pensie, și ce credeți, își văd demnitatea călcată în picioare în fiecare săptămână, în fiecare zi, în fiecare oră.

Vorbim multe, facem puține, Uniunea Europeană ne pune multe condiții, ne-am dori să fim parteneri egali în marea familie europeană, însă ce să vezi, deocamdată nu ne aflăm acolo, iar prețul este plătit cu vârf și îndesat de seniorii țării noastre. Tocmai de aceea, da, România are nevoie de multă atenție din partea Uniunii Europene și în același timp seniorii noștri, pensionarii noștri, acești oameni în număr de aproximativ cinci milioane au nevoie la rândul lor de multă atenție.

AUR nu ar fi ceea ce este astăzi dacă o echipă de oameni hotărâți, curajoși, pregătiți, nu ar fi început această poveste și nu ar fi adus-o aici unde ne aflăm astăzi cu un mare potențial pentru viitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.