Managerul PSD de la spitalul din Huși anchetează sursa scurgerii de informații despre decesul pacientului fără antibiotice

best auto leo vaslui

Spitalul Municipal Huși se confruntă cu o situație deosebit de gravă. Pacienții nu beneficiază de medicamente necesare, iar unul dintre ei a decedat din cauza lipsei de antibiotice. În loc să caute soluții pentru a asigura aprovizionarea cu medicamente, conducerea spitalului se concentrează pe găsirea vinovatului care ar fi dezvăluit această situație presei.

Managerul Bogdan Popa, care este și consilier județean PSD, a devenit adevăratul procuror al spitalului, inculpând medicii unul câte unul. În loc să își asume responsabilitatea și să încerce să remedieze situația, Popa i-a obligat pe cei trei doctori implicați în cazul pacientului decedat să-i ofere o explicație detaliată despre cum a ajuns la presă informația despre „cimitirul” din instituție și despre conducătorii care stau „răstigniți” pe scaune, în timp ce pacienții mor.

Primarul Ioan Ciupilan, care este responsabil de buna funcționare a spitalului, a criticat și el medicii și i-a acuzat că nu cer medicamentele necesare. Această declarație a fost întâmpinată cu râsete, deoarece ar fi absurd să ceri medicamentele zilnic, când farmacia ar trebui să fie aprovizionată în mod regulat.

Cele mai grave aspecte ale acestei situații sunt faptul că nici Popa, nici Ciupilan nu și-au prezentat condoleanțele familiei pacientului decedat și amenințările pe care managerul spitalului le-a adresat medicilor. Unul dintre medicii de la secția ATI a depus mărturie despre modul în care managerul i-a adresat amenințări în momentul în care a îndrăznit să ceară aprovizionarea cu antibiotice pentru secție.

În loc să se concentreze pe îmbunătățirea situației și pe asigurarea unei bune funcționări a spitalului, conducerea se concentrează pe găsirea unui vinovat care a dezvăluit adevărul despre starea deplorabilă a instituției. Este nevoie de acțiune imediată pentru a asigura aprovizionarea cu medicamente și pentru a preveni alte decese nejustificate în spitalul Huși.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.