Marcel Ciolacu se gândește la o nouă taxă – Este nevoie de o taxă de solidaritate pentru averile acumulate pe fondul crizelor

best auto leo vaslui

Guvernul României a reuşit performanţa, printr-o ordonanță de urgență, să lase o portiţă de scăpare unor companii de a nu plăti taxa de solidaritate impusă de Uniunea Europeană.

OMV Petrom va beneficia din plin de această ordonanță de urgență după ce va scăpa de plata taxei de solidaritate. Compania a anunţat că se aşteaptă să nu plătească taxa de solidaritate pentru anul fiscal 2022. În schimb, OMV Petrom va se aşteaptă ca taxa de solidaritate din Austria să aibă un impact negativ de aproximativ 150 milioane euro pentru anul 2022.

Liderul PSD Marcel Ciolacu susține că este nevoie de o nouă taxă de solidaritate pentru averile acumulate pe fondul crizelor din ultimii doi ani.

Iată ce a spus acesta: „Cred cu tărie că în România este nevoie de o taxă de solidaritate pentru tot ceea ce înseamnă averi acumulate pe fondul crizelor din ultimii doi ani. Statul va aduna astfel resursele necesare pentru a ajuta atât milioanele de români care se confruntă cu criza costului vieţii”

Guvernanții cer solidaritate, dar ei au fost cei care au dat la primari 700 de lei în plus la salariu în loc să crească alocațiile la copii. Nicolae Ciucă și-a crescut singur pensia cu 2.000 de lei, în timp ce un milion de bătrâni vor primi doar 125 de lei. Guvernul PSD-PNL a crescut salariile angajaților din cabinetul premierului dar au uitat că jumătate de milion de români trăiesc cu doar 500 de lei pe lună, deoarece munca lor nu a fost recunoscută.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.