Ministra lui Iohannis lasă copiii fără vacanța de Paște

best auto leo vaslui

Ministerul Educației a publicat proiectul de ordin privind structura anului școlar 2023/2024, în vederea dezbaterii publice. Calendarul este cel puțin surprinzător. Fără vacanță de Paște în anul școlar 2023/2024? Părinții și elevii sunt deja dezamăgiți de vestea primită. Trebuie menționat că structura noului ciclu nu este una definitivă, momentan.

Proiectul de ordin privind structura viitorului an școlar prevede o nouă vacanță pentru elevii din școlile din România. Zilele libere ar urma să fie acordate în perioada 13-21 aprilie 2024, imediat după finalizarea modulului 5 și înainte de începerea modulului 5 din anul școlar 2023/2024.

Ministra lui Iohannis, Ligia Deca, a spus că vacanța a fost aleasă între cele două Sărbători Pascale din “egalitate de tratament între confesiuni”, și pentru “echilibrarea modulelor din punct de vedere pedagogic”

“Pentru anul școlar următor avem o situație deosebită. În anul respectiv avem o distanță mare între sărbătorile pascale catolice și sărbătorile pascale ortodoxe este cam o lună de zile. În logica împărțirii echilibrate a modulelor, adică să avem un număr de săptămâni comparabile, vacanța de Paște pică fix la mijloc. Da, deci există zilele libere legale pentru cele 2 sărbători, iar vacanța de primăvară pică undeva la mijloc. (…) Acesta a fost unul dintre motive, dar motivul principal pentru care această vacanță se află între cele 2 sărbători pascale, pe lângă egalitate de tratament între confesiuni, este și echilibrarea modulelor din punct de vedere pedagogic. Este normal ca ele să nu fie dezechilibrate din punct de vedere al numărului de săptămâni. De aceea am rămas pe această barieră”, spune ministrul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.