Nicolae Ciucă face harta viitorului guvern: Al treilea vicepremier și neaparat un specialist de partid la Finanțe

best auto leo vaslui
captura Facebook

Nicolae Ciucă, întrebat despre zvonurile legate de înființeze unui nou post de vicepremier, răspunde: „urmează să discutăm”. În ce privește rotativa, premierul spune că vor fi și miniștri noi, iar la Finanțe și-ar dori „un specialist membru de partid”.

Ciucă spune că nu sunt excluse modificări în viitorul guvern

Întrebat, luni, dacă va rămâne ministrul Apărării, Ciucă a răspuns doar: „Haideți să nu dăm curs speculațiilor”. Întrebat, mai departe, dacă a făcut o evaluare a miniștrilor, în perspectiva rotativei, Ciucă a afirmat că vor fi modificări cu certitudine, inclusiv la actuali membri ai Cabinetului, însă, în momentul în care Marcel Ciolacu va prelua funcția de premier, decizia asupra a ceea ce înseamnă numirea viitorului Guvern îi aparține. „Discuțiile sunt între liderii partidelor. Ultimul cuvânt îl are premierul”, afirmă acesta. Întrebat despre respectarea protocolului de guvernare, Ciucă a spus: „fiind vorba de o coaliție politică, există posibilitatea ca anumite chestiuni să fie modificate”.

În ce-l privește pe Mihai Tudose, liderul liberal a afirmat că nu s-a discutat absolut deloc vreun nume, „cu atât mai puțin a domnului Tudose. Este decizia PSD pe cine va propune și va nominaliza”. În ceea ce privește înființarea unui nou post de vicepremier pentru PNL, Ciucă a declarat doar „urmează să discutăm”. Întrebat veți preluat funcția de vicepremier și de Ministru al Apărării răspuns În ce privește prezentarea în fața președintelui Klaus Iohannis cu noua listă a Executivului, Ciucă a răspuns: „mai este până pe 26”. Referitor la persoana pe care Ciucă o dorește la conducerea Ministerului de Finanțe, a fost întrebat dacă vrea un tehnocrat, un specialist sau un om de partid. „Dacă ar fi posibil să fie și specialist și membru de partid ar fi perfect”, a răspuns acesta.

Sursă:stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.