Percheziții în mai multe vămi din România și Republica Moldova, polițiști de frontieră suspectați de luare de mită

best auto leo vaslui

Percheziții similare au loc marți dimineață și în vămile din Republica Moldova, au declarat surse oficiale. Serviciul anticorupție al poliției moldovene, împreună cu procurorii anticorupție, au descins la mai multe posturi vamale din Republica Moldova.

 Procurorii DNA și polițiștii de la Direcția Generală Anticorupție fac marți dimineață percheziții în mai multe vămi din estul și nordul țării, au declarat surse judiciare.

La percheziții sunt vizați polițiști de frontieră suspectați că luau șpăgi, potrivit surselor citate.

Perchezițiile au loc în vămile Albița, Stânca Costești, Sculeni, Oancea și Borș.

Descinderile din vămi nu au afectat activitatea de trecere a frontierelor, punctele de frontieră funcționează normal.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași, în coordonare cu autorități judiciare din Republica Moldova, beneficiind de sprijinul Eurojust (Agenția Uniunii Europene pentru cooperare judiciară în materie penală) efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție în legătură cu tranzitarea unor puncte de frontieră, comise în perioada iulie 2021-septembrie 2022.

În cursul zilei de 17 ianuarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 31 locații situate pe raza județelor Iași, Vaslui, Botoșani, Galați, Neamț și Bihor din care cinci sunt puncte de trecere a frontierei, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție, a Grupării Mobile de Jandarmi Bacău și a Direcției de Operațiuni Speciale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.