Premierul Nicolae Ciucă, discuţii cu grupul de lucru al Atlantic Council pentru Strategia Mării Negre, în contextul agresiunii ruse asupra Ucrainei

best auto leo vaslui
Foto: gov.ro

Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, miercuri la Palatul Victoria, cu grupul de lucru al Atlantic Council pentru Strategia Mării Negre, condus de Richard Hooker. Premierul a prezentat, la această întrevedere, viziunea României privind importanţa strategică a Mării Negre, mai ales în contextul agresiunii militare ruse asupra Ucrainei.

Premierul a salutat proiectul de lege bi-partizan introdus de senatorul american Jeanne Shaheen în Congresul SUA şi a oferit detalii privind priorităţile ţării noastre în regiunea Mării Negre, atât din perspectivă militară, precum şi economică, mai arată comunicatul de presă al Executivului.

Şeful Guvernului a reliefat beneficiile aduse ţării noastre de Parteneriatul Strategic România-SUA, care a generat securitate şi prosperitate cetăţenilor noştri. De altfel, susţinerea publică a acestui parteneriat este constantă şi poziţionează România în rândul statelor europene cu cea mai puternică apreciere a relaţiei trans-atlantice, mai indică sursa citată.

Oaspeţii americani au fost interesaţi de modalităţile concrete prin care poate fi consolidat şi extins Parteneriatul Strategic România-SUA şi au salutat rolul important pe care România şi l-a asumat, alături de comunitatea de valori occidentale, în sprijinirea Ucrainei şi a poporului ucrainean.

Sursă:news.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.