Premierul Nicolae Ciucă, mesaj cu prilejul Paştelui Catolic şi al Floriilor Ortodoxe: Solidaritatea şi empatia faţă de suferinţele aproapelui sunt între învăţăturile creştine care ne aduc mai aproape şi ne oferă siguranţa şi pacea sufletească

best auto leo vaslui

Premierul Nicolae Ciucă a transmis sâmbătă un mesaj cu prilejul Paştelui Catolic şi al Floriilor Ortodoxe în care le urează tuturor, deopotrivă, bucurie în suflet, puterea de a trece peste orice provocare şi de a oferi cu grijă şi generozitate alinare celor care au nevoie de sprijin şi caută pacea departe de meleagurile natale. Solidaritatea şi empatia faţă de suferinţele aproapelui sunt între învăţăturile creştine care ne aduc mai aproape şi ne oferă siguranţa şi pacea sufletească de care avem cu toţii nevoie, afirmă premierul.

”Cea mai importantă sărbătoare a lumii creştine, Învierea Domnului, este marcată de credincioşii romano-catolici, reformaţi, evanghelici lutherani şi unitarieni din România şi din întreaga lume, cu bucuria momentelor petrecute împreună cu familiile şi cu toţi cei dragi. Fericita coincidenţă a celebrării, şi în acest an, a Paştelui Catolic în aceeaşi zi cu Floriile de către credincioşii ortodocşi face mai relevantă puterea lumii creştine, unită prin iubire, smerenie şi speranţă”, spune premierul în mesaj. 

Nicolae Ciucă arată că ”celor care sărbătoresc astăzi Paştele catolic, le urează lumină în suflet, sănătate şi sărbători cu credinţă şi speranţă în viitor!”. 

”Creştinilor ortodocşi care îşi celebrează onomastica de Florii, sărbătoare ce ne aminteşte an de an de intrarea triumfală a Domnului în Ierusalim, înainte de Patimi, le urez „La mulţi ani!” şi să se bucure de sănătate şi de tot ce au mai drag!”, mai transmite premierul în mesaj. 

”Tuturor, deopotrivă, le doresc bucurie în suflet, puterea de a trece peste orice provocare şi de a oferi cu grijă şi generozitate alinare celor care au nevoie de sprijin şi caută pacea departe de meleagurile natale. Solidaritatea şi empatia faţă de suferinţele aproapelui sunt între învăţăturile creştine care ne aduc mai aproape şi ne oferă siguranţa şi pacea sufletească de care avem cu toţii nevoie.  Cristos a înviat! La mulţi ani!”, mai afirmă şeful Executivului. 

Sursă:news.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.