USR Cluj anunţă că a câştigat procesul împotriva PNL pentru distribuirea de pliante false în campania electorală

best auto leo vaslui

”USR Cluj a câştigat procesul împotriva membrilor PNL care au distribuit pliante false în campania pentru alegerile europarlamentare din 2019. USR cere demisia de onoare a preşedintelui PNL Cluj, Daniel Buda, care este încă în funcţie, precum şi excluderea din PNL a celor surprinşi în fapt: consilierul judeţean PNL Cristian Ciuta şi Alexandru Piticar, angajat al primăriei Cluj-Napoca”, se precizează în comunicat.

Potrivit USR, instanţa a constatat încălcarea de către PNL Cluj a dreptului la imagine şi prestigiu prin utilizarea semnului electoral al Alianţei 2020 USR PLUS pe fluturaşii distribuiţi. ”Membrii PNL surprinşi că distribuiau pliantele false vor plăti daune morale şi cheltuieli de judecată şi sunt obligaţi să prezinte scuze publice printr-un comunicat de presă şi să publice verdictul într-un cotidian de răspândire naţională”, precizează filiala.

”Aşteptăm ca PNL Cluj să ia foarte în serios faptul ca o instanţă de judecată din Cluj a confirmat faptul că PNL a efectuat acte nelegale, că PNL încalcă legea. Ca atare, demisia preşedintelui PNL Cluj, Daniel Buda şi excluderea reală a lui Alexandru Piticar şi Cristian Ciuta sunt un minim pe care partidul ar trebui să îl facă în acest moment dacă doreşte să îşi mai spele imaginea în faţa clujenilor”, au transmis reprezentanţii USR Cluj.

”Acum 4 ani, Cristian Ciuta, liderul Tineretului Naţional Liberal Cluj şi un alt membru PNL, Alexandru Piticar, au fost prinşi în timp ce distribuiau pliante false cu însemnele Alianţei USR PLUS în timpul orelor de serviciu. Cristian Ciuta era angajat la Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest, iar Alexandru Piticar lucra la una din bazele sportive deţinute de Primăria Cluj-Napoca. După descoperirea cazului, liderii PNL Cluj au declarat că responsabilii au fost sancţionaţi cu excluderea din partid. Cei doi nu doar că nu au fost excluşi din PNL, dar au fost chiar promovaţi: Alexandru Piticar e în prezent referent în Primăria Cluj-Napoca, iar Cristian Ciută este consilier judeţean PNL”, mai menţionează comunicatul USR.

Sursă:news.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.