Profesorii nu vor primi mare lucru de la Ciucă și Ciolacu – Doar 13% creștere salarială, față de 40% cât au promis guvernanții

best auto leo vaslui

Educația și profesorii nu reprezintă o prioritate pentru ei, nici pentru PSD, nici pentru PNL. Însă, când vine vorba despre demnitari nu se întâmplă nimic.

Guvernul Ciolacu ar pregăti o majorare de 13% a salariilor de bază, de la 1 ianuarie, pentru profesori și angajații din Învățământ, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență al Ministerului Finanțelor.

Proiectul prevede și o majorare pentru luna august, cu 7%, în condițiile în care în septembrie 2024 sunt programate alegerile locale.

Însă, când vine vorba despre demnitari nu se întâmplă nimic. Potrivit aceleiași ordonanțe, salariile demnitarilor se majorează cu 5% în 2024.

Procentul anual de creștere ar fi cel anunțat de sindicate: “dacă e să ne gândim la grila per total, cea pe care noi am propus-o, ar trebui să obţinem o mărire de cel puţin 20% anul viitor”, a declarat preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu, recent.

Contactat de Edupedu.ro, la momentul respectiv, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Marius Nistor, a declarat că salariul unui profesor debutant trebuie să fie, de la 1 ianuarie 2024, așa cum „apare în OUG 57.

Trebuie să fie echivalentul salariului mediu brut pe economie”. Dacă rezultatele nu sunt conforme cu interesele colegilor, vom declanșa proteste“, a declarat Nistor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.