S-a dat legea! Cinematograful Modern poate fi demolat!

best auto leo vaslui

Cinematograful Modern din municipiul Vaslui, preluat de Consiliul Local Vaslui de la Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor România, va fi demolat datorită stării avansate de degradare în care se află. Aceasta este posibil datorită emiterii Legii nr. 10 din 13 aprilie 2023, care completează Ordonanța Guvernului nr.39/2005 privind cinematografia și reglementează unele măsuri privind sălile și grădinile de spectacol cinematografic.

Primăria Vaslui a anunțat preluarea cinematografelor Modern și Independența încă din luna septembrie 2022. Înainte de a le prelua, municipalitatea a efectuat o expertiză tehnică, care a arătat că doar unul dintre cinematografe are șanse mari de a fi salvat. Primarul Vasile Pavăl a anunțat că expertul tehnic a propus demolarea cinematografului Modern, deoarece acesta nu poate fi reabilitat decât cu niște costuri imense.

Legea 10/2023 îi permite acum primarului să distrugă cinematograful Modern, care a devenit un focar de mizerie, și să utilizeze terenul aferent pentru realizarea unui alt obiectiv de interes public, conform hotărârii consiliului local al comunei/orașului/municipiului.

În ultimii ani, cele două cinematografe din municipiul Vaslui au fost subiecte de interes doar în campaniile electorale, când s-au făcut promisiuni vasluienilor. Acum, administrația publică locală are legea și fondurile necesare pentru a rezolva problema celor două clădiri, care au fost amânate de la un an la altul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.