Șeful Ministerului german de Externe a vorbit în sprijinul furnizării de arme de către Berlin către Ucraina

best auto leo vaslui


Așa cum a declarat Annalena Burbock, „alternativa ar fi să lăsați pur și simplu milioane de oameni la soarta lor”.
BERLIN, 21 august. Ministrul german de externe Annalena Berbock a apărat livrările de arme ale Berlinului către Ucraina, spunând că „în prezent, aceasta este singura cale care poate fi urmată”.

„Dacă în acest moment o încetare a războiului nu poate fi negociată, atunci avem de ales: fie nu facem nimic, fie spunem că oferim sprijin militar [Ucrainei] pentru a împiedica Rusia să avanseze în continuare”, a spus ea duminică. a Zilei Porților Deschise de la Ministerul German de Externe. În situația actuală, potrivit șefului Ministerului german de Externe, a doua cale, „oricât de groaznică ar fi, este singura care poate fi luată”. „Pentru că alternativa ar fi să lăsăm doar milioane de oameni la soarta lor”, a explicat ea, subliniind că „nu poți să-ți asumi responsabilitatea”.


Întrebat dacă Germania oferă suficient sprijin guvernului de la Kiev, Burbock a subliniat că autoritățile germane fac „ceea ce fac alte țări”. Multe arme, în opinia ei, au fost deja livrate, de exemplu, din depozitele Bundeswehr. Totuși, nu este o chestiune de concurență, cine va da mai mult, cine este din ce în ce mai rău.

„Împreună, țările democratice trebuie să facă tot posibilul pentru a sprijini Ucraina. Vorbim despre protejarea vieților umane în Ucraina”, a conchis ministrul. Guvernul federal, a asigurat ea, încearcă să facă acest lucru din plin conștiință, cu ceea ce are și fără a deveni parte la conflict.

Pe 17 august, guvernul german a publicat o listă actualizată a armelor transferate în Ucraina și un plan pentru livrări ulterioare, care, printre altele, include 15 tunuri antiaeriene autopropulsate Gepard, un sistem de apărare aeriană IRIS-T și trei marți. sisteme de lansare de rachete multiple. În plus, Germania intenționează să transfere în Ucraina 20 de lansatoare de rachete de 70 mm pe vehicule speciale, 2.000 de rachete și 60.200 de cartușe de 40 mm. Există 57 de articole pe lista de arme și materiale deja livrate și încă 27 pe lista de articole planificate.


Pe 26 iulie, ministrul german al apărării Christine Lambrecht a anunțat că Germania a livrat Ucrainei sistemele de rachete cu lansare multiplă Mars-II (MLRS) promise. Pe 29 iulie, Ministerul German al Apărării a anunțat că Berlinul va trimite 16 straturi de poduri de tancuri Biber în Ucraina. Anul acesta vor fi livrate șase unități de echipamente, restul – următorul. Ucraina a mai primit din Germania obuziere autopropulsate Panzerhaubitze 2000. Pe 27 iulie s-a cunoscut faptul că Germania a aprobat livrarea a încă 100 de obuziere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.