Sindicatele din sănătate anunţă că sunt pregătite să declanşeze greva generală: Rafila execută toate ordinele primite de afară

best auto leo vaslui

Sindicaliștii din Sănătate afiliați la cinci confederații sindicale amenință cu greva generală. Aceștia acuză executivul de secretomanie în ceea ce privește noua lege a salarizării.

Sindicaliştii fac parte din CNSRL – Frăția, Cartel Alfa, CSN MERIDIAN, BNS, CSDR și susțin că străinii le comandă guvernanților și îi controlează.

“Cele 5 mari confederații sindicale (CNSRL – Frăția, Cartel Alfa, CSN MERIDIAN, BNS, CSDR, au semnat un document comun prin care amenință Guvernul cu GREVA GENERALĂ!

Sindicaliștii sunt total revoltați de secretomania Guvernului in privința noii legii a salarizării. Termenul de redactare a legii, conform PNRR, este 31 martie 2023!”, scrie pe pagina de Facebook Uniunea TESA din Sanatate.

Organizația sindicală anunță că susține total această inițiativă acuzând PSD, care deține portofoliul sănătății din guvern, că va continua discriminarea unor categorii largi de angajați.

”Uniunea TESA susține total această inițiativă, ținând cont de atitudinea inadmisibilă a PSD, aflat și acum la putere, care a discriminat GRAV prin prezenta lege a salarizării nr. 153/2017, timp de mai bine de 5 ani, categorii largi de lucrători, iar în sănătate au lovit barbar în personalul TESA, personalul BBC și personalul auxilar – sanitar!

Îi avem din nou la putere la Ministerul Muncii și Ministerul Sănătății si din nou EI vor elabora o nouă lege a salarizării!”, continuă postarea sindicaliștilor.

Uniunea TESA emite acuzații conform cărora miniștrii PSD ar fi controlați de străini ale căror ordine le execută.

”De această dată, străinii le comandă și ne controlează! PNRR (UE) a stabilit jalonul și modificarea legii salarizării până la 31 Martie 2023!

Alți străini (Banca Mondială), ne vor da lecții de “consultanță”, pe 1,5 milioane euro, pentru a ne învăța pe noi, românii cum trebuie făcută corect o lege a salarizării.

Au fost “obligatoriu“ angajați! O fi de bine, o fi de rău? Dumnezeu știe! Ministrul Budăi ține totul “la secret“!

Banca Mondială se ocupă în general de consultanță în țări din lumea a treia! Și se pare că da, noi ne comportăm ca o țară din lumea a treia, complet dominată și subordonată!

Măcar de am avea ceva de câștigat din această “internațională”! Dar tăcerea si acțiunea in subteran a Guvernului nu ne miroase a bine !”, conchide Uniunea TESA din Sănătate în postarea de pe Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.