Tensiuni și hărțuire în spitalul din Huși: Managerul Bogdan Popa pune presiune pe medici

best auto leo vaslui

Lipsa medicamentelor și managementul defectuos stârnesc controverse în instituția medicală.

În Spitalul Municipal “Dimitrie Castroian” din Huși, situația devine din ce în ce mai alarmantă pe măsură ce managerul, Bogdan Popa, intensifică presiunile asupra medicilor și personalului medical. Această situație tensionată a dus la o lipsă de medicamente esențiale și la o atmosferă tot mai ostilă în interiorul spitalului. Cu toate acestea, managerul Popa, care este și consilier județean PSD, pare să trateze totul ca pe o chestiune politică, încercând să arunce vina asupra fostului ministru al Sănătății, Nelu Tătaru.

Popa se poziționează ca un adevărat cavaler al dreptății în partidul său, dar acțiunile sale par a fi motivate de răzbunare și manipulare politică. El încearcă să eticheteze orice critică la adresa sa ca fiind o acțiune orchestrată de către Tătaru. Primarul orașului, Ciupilan, se alătură acestui demers, menținându-și sora într-o funcție cheie în spital, deși aceasta este pensionară și a fost managerul instituției timp de ani de zile.

Unul dintre aspectele grave ale situației este lipsa de transparență și respectarea legilor în relația dintre managerul Popa și medici. Aceștia sunt supuși unor interogatorii nedemne și sunt obligați să semneze declarații fără a li se aduce la cunoștință motivele pentru care sunt interogați. De asemenea, li se cere să redacteze documente într-un timp extrem de scurt, sub amenințarea consecințelor. Într-un gest menit să intimideze, managerul a decis să întârzie salariile medicilor, întrucât aceștia au avut curajul să atragă atenția presei asupra problemelor din spital.

Deși spitalul din Huși se confruntă cu o situație critică, managerul Popa pare să fie preocupat de alte aspecte. Un exemplu relevant este organizarea unui concurs pentru postul de șef birou în domeniul achizițiilor și aprovizionării. Este evident că prioritatea lui Popa nu este rezolvarea problemelor urgente din spital, ci menținerea controlului asupra acestor departamente.

Situația din spitalul din Huși a atras atenția și televiziunilor centrale, iar medici consacrați sunt consternați de cele întâmplate. Monica Pop, un medic cunoscut pentru opinii pertinente privind sistemul sanitar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.