VASLUI:Poliția a anunțat controale în trafic

best auto leo vaslui

În această perioadă, polițiștii din județul Vaslui efectuează verificări în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat. Scopul principal al acțiunii este de a verifica respectarea regulilor referitoare la conducerea agresivă, folosirea telefonului mobil, semnalizarea schimbării direcției de deplasare și deținerea documentelor necesare pentru conducerea autovehiculelor pe drumurile publice deschise circulației. De asemenea, polițiștii acționează pentru impunerea respectării regimului legal de viteză și depistarea șoferilor aflați sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive.

Aceste controale sunt desfășurate în perioada 24-30 aprilie în cadrul unei acțiuni naționale denumită ROADPOL Speed. În timpul săptămânii trecute, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au efectuat și ei controale pe drumurile publice din județ, în special pe acele sectoare de drum cu un risc rutier ridicat. În urma acestor verificări, au fost aplicate peste 379 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 377.580 de lei pentru depășirea limitei legale de viteză. De asemenea, 78 de permise de conducere au fost reținute, 75 dintre acestea fiind reținute pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 km/h, iar trei pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 70 km/h.

În România, viteza maximă admisă în localități este de 50 sau 70 km/h, respectiv 90/100 km/h în afara localităților, 120 km/h pe drumurile expres și 130 km/h pe autostrăzi. Polițiștii recomandă șoferilor să respecte regimul legal de viteză aplicabil pe tronsonul de drum pe care circulă, să adapteze în permanentă viteza la condițiile meteo-rutiere, să circule cu prudență și să respecte semnalele polițiștilor rutieri.

De asemenea, consumul de alcool la volan este pedepsit indiferent de valoarea indicată de aparatul etilotest, dacă aceasta nu este negativă. Valorile între 0,01 mg/l și 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat reprezintă contravenție și se sancționează cu amendă și suspendarea exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile, iar în cazul unui accident rutier, suspendarea fiind aplicată pentru 120 de zile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.