VIDEO | O femeie din Marea Britanie a fost arestată pentru că se ruga în gând în fața unei clinici de avort. Autoritățile vor să le interzică oamenilor să se mai apropie de astfel de unități și să încerce să consilieze femeile care renunță la sarcină

best auto leo vaslui

Scene tulburătoare au avut loc în Marea Britanie, acolo unde o femeie a fost arestată pentru că se ruga în gând. Isabel Vaughan-Spruce este o activistă pro-viață, directorul March for Life UK, și a fost reținută pentru că se ruga în tăcere în fața unei unități de avort din Birmingham, conform Catholic News Agency.

Reținerea femeii a avut loc pe 6 decembrie, iar pe 15 decembrie a primit patru capete de acuzare de încălcare a Ordinului de protecție a spațiului public (PSPO).

Scopul unui PSPO este acela de a opri comportamentul antisocial.

Prin urmare, Poliția a răspuns la o plângere a unui cetățean care a fost de părere că Vaughan-Spruce se roagă în tăcere.

Chiar dacă femeia a fost eliberată pe cauțiune, i-au fost impuse restricții privind participarea ei la rugăciunea publică. De asemenea, inițial i s-a interzis să ia legătura cu un preot pro-viață din zonă. Măsura a fost retrasă ulterior.

Femeia a fost fotografiată în timp ce stătea în fața unității de avort, iar acestea i-au fost arătate ca fiind probe atunci când a fost reținută. Ea a fost întrebată în mod repetat ce caută acolo. Aceasta a precizat de fiecare dată că se roagă, dar poate că gândurile sale reprezintă și altceva.

„Mi-am dedicat o mare parte din viață susținerii femeilor aflate în criză de sarcină cu tot ceea ce au nevoie pentru a face o alegere împuternicită pentru maternitate. Credința mea reprezintă un punct central a ceea ce sunt, prin urmare voi sta în picioare sau mă voi plimba lângă o unitate de avort și mă voi ruga pentru această problemă. Este ceva ce am făcut aproape în fiecare săptămână în ultimii 20 de ani din viața mea.”, a spus ea.

Dezbatere privind zone tampon în jurul clinicilor de avort

Zonele tampon au fost introduse în jurul clinicilor de avort de multe consilii locale din Marea Britanie, iar politicienii dezbat în prezent dacă să le introducă la nivel național.

Zona propusă ar avea o rază de 150 de metri în jurul clinicilor de avort.

Clauza 9 din proiectul de lege aflat în prezent în dezbatere în Parlamentul Marii Britanii ar împiedica oamenii să „influențeze”, „să consilieze”, „să convingă”, „să informeze”, „să ocupe spațiul” sau chiar „să-și exprime opinia” în apropierea unei clinici de avort.

Nerespectarea acestor reguli ar putea atrage după sine o pedeapsă de până la doi ani de închisoare.

„Experiența lui Isabel ar trebui să fie profund îngrijorătoare pentru toți cei care cred că drepturile noastre fundamentale câștigate cu greu merită protejate”, a declarat Jeremiah Igunnubole, consilier juridic pentru ADF UK.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.